HOME

BIOGRAPHY

AUDIO

REVIEWS

IKGBB   BIG BAND     

FK TRIO      CONTACT 

IKGBB

- Some Prøysen and Other Evergreens

 

Frode Kjekstad – gitar
Torbjørn Sunde – vokal og trombone
Sigurd Hole – kontrabass
Espen Rud – trommer


InterKommunaltGårdsogBruksBand (IKGBB) ble dannet i forbindelse med en ukes engasjement for Asker kommune. Idéen var å samle gode «allround» musikere med bosted i Asker for denne jobben. Det viste seg å være vanskelig og nabokommunene ble så saumfart.

Røyken kunne by på Torbjørn Sunde, bosatt i  Slemmestad. På Egge i Lier var Frode Kjekstad, men hvor i all verden fantes det en super bassist som var ledig for en hel ukes jobb? Jo, bassisten holdt til i Rendalen i Hedemark. Her er vi ikke redde for å krysse mange kommunegrenser for et godt samarbeide.

IKGBBAND har mange klassikere på repertoaret, deriblandt kjente Prøysen-låter i nye arrangementer.

IKGBBAND er velklingende, velspillende og brukervennlige! 

IKGBB og PRØYSEN:

Espen Rud hadde besøk av selveste Alf hjemme i stua når han var liten, og dette gjorde sånn inntrykk at han presenterte idéen om rene Prøysenkonserter med IKGBBand. Dette førte til en rekke kreative arrangementer av vår folkehelts perler.

IKGBBand ønsker å tolke Alf Prøysens viser fra bandets musikalske ståsted.
Låtene er i en drakt hvor snittet klart har jazzens uttrykk, men hvor
også broderier av latinmusikk og vestlig popmusikk farger innslagene. Vi har den største respekt for komponistenes orginalmusikk, så her blir det ikke maltraktering, nei, heller en beundrende holdning i vårt arbeide med å arrangere og delvis bearbeide visene.
De fleste visene blir fremført vokalt, men også noen svært kjente låter spilles bare instrumentalt, kanhende litt ugjenkjennelig for noen - men neppe for et jazzpublikum! Vi vil vise at de fine visene også kler en mer moderne harmonisk, rytmisk og til dels formmessig utvidet utgave.
Tekstene står som påler, og et naturlig utgangspunkt for de musikalske arrangementene. 

For booking eller mer informasjon:
Send en epost til booking@frodekjekstad.com

 

      

Copyright ® 2004 www.frodekjekstad.com